09177154707-09177141629-09354501149-

bartarinhatravelagency@gmail.com

İmam Camii
     View : 5062

İmam Camii

Zafer os İslam devriminden önce İmam Camii veya (mescid jame abbasi) olarak da adlandırılan mescid Şah (kraliyet camii), Naghshe Jahan meydanı İsfahan'ın güney tarafında duran dünyanın en güzel ve çarpıcı binalarından biridir. bin yıl cami binası ve muhteşem bir mimari taş oyma ve İran'da çini. cami sadece islam mimarisinin mükemmel bir örneği değil, aynı zamanda fars mimarisinin de ustalığı.  

Görkemi, esas olarak yedi renk Mozaik çini ve kaligrafi yazıtlarının güzelliğinden kaynaklanmaktadır. 7 renk mozaik karo ile çevrili dört eyvan ve arcad var.  

Caminin bir kısmı 27 cm yüksekliğindedir ve 42 metre yüksekliğindeki iki minart ile taçlandırılmıştır. 52 metre yüksekliğindeki kubbenin altındaki noktanın ortasındaki akustik özellikler ve yansımalar birçok ziyaretçi için eğlenceli bir ilgi alanıdır. bu kubbenin altında en ufak bir ses çıkarırsanız, camide herhangi bir yerden yapabilirsiniz. Büyük Abbas özel meditasyon için lotfollah cami yaptı ve iki seminerle (farsça: Madreseh) dev cami yaptı. ana kubbenin her iki tarafında 1612'den 1629'da ölümüne kadar büyük koplasın tamamlanacağı yıl olan Güney İran'ın büyük dua salonu 38 metre yüksekliğinde ve 52 metre dışında bir çift kopula tarafından üst üste getirildi ( caminin diğer tüm bölümlerinde konuşmacılar belirgin bir şekilde duyulabildiği için olağanüstü bir Yankı odası olarak hizmet veren 12 metre boş alan bırakıyor. mermer kaseler, her biri solide taş bloktan yapılmış yazı tipleri gibi, cami ve portal kapısında görülebilir.  

Bunlar, yapıldığı incelik ve pelerin açısından benzersizdir. eskiden çeşitli su ile doldurulurdu, SHarbat yaz aylarında ibadet eden tapanların susuzluğunu gidermek için.  

Avlunun güneybatısında inşa edilen schod'da, Shah Abbas döneminin ünlü bilim adamı ve matematikçisi SHeikh bahaei'ye güneş saati gibi hareket eden bir parça taş vardır, bu nedenle yıl boyunca İsfahan öğlenini gösterir. Devrimden sonra bu caminin (Mescid-i şebir) adı Mescid-i imam olarak değişti.  



  Comments
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.