09177154707-09177141629-09354501149-

bartarinhatravelagency@gmail.com

si-o-se-pol köprüsü
     View : 4603

si-o-se-pol köprüsü

Si-o-se-pol veya 33 Kemerli Köprü, İsfahan'daki Zayanderud Nehri üzerinde güzel ve ünlü bir köprüdür. Pitoresk köprü, her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi çeken İsfahan'ın ikonik sembolü haline geldi. Sadece yaya köprüsü, Müreffeh Safevi döneminde inşa edilen I. Şah Abbas'ın komutanı Allahverdi Han'ın birçok köprüsünden biridir. ünlü Translations of ünlü AdjectiveFrequency famous ünlü, meşhur, tanınmış, mükemmel, tatminkâr renowned ünlü, meşhur, şöhretli, şanlı famed ünlü, meşhur, tanınmış celebrated ünlü, meşhur noted tanınmış, ünlü, meşhur, belirlenmiş, dikkate alınmış illustrious ünlü, meşhur, tanınmış prominent önemli, belirgin, önde gelen, ünlü, seçkin, göze çarpan vowel ünlü, sesli eminent seçkin, ünlü, yüce, yüksek rütbeli reputed tanınmış, ünlü, meşhur, sanılan, sayılan, sözde reputable saygın, tanınmış, itibarlı, ünlü, şerefli, hatırı sayılır Noun vowel ünlü, sesli harf 8 more translations

Köprünün yapım işi 1599'da başladı. Şah Abbas'ın imparatorluğunun başkentini Kazvin'den İsfahan'a taşımasından sadece bir yıl geçti. İnşaat üç yıl sürdü ve 1602'de bitti. Ayrıca yaklaşık 300 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindedir.

Adını 33 kemerinden alan Si-o-se-pol, Zayanderud'daki on bir tarihi köprünün en büyüğüdür. Bugün, su sadece bazı mevsimlerde köprüden akıyor. Ancak, köprü ziyaretçiler için hala görülmesi gereken bir yer. Yerliler ayrıca bir akşam yürüyüşünün veya bir aile toplantısının tadını çıkarabilecekleri en sevdikleri mekân olduğu için köprüyü sık sık ziyaret ediyorlardı. Bir yerde genç şarkıcılar ve müzisyenler sanatlarını sunmak için bir araya geldiğinde akşamları güzel ve hoş bir atmosfere sahiptir.

Birçoğu yapıyı İran'ın Safevi mimarisinin en iyi örneklerinden biri olarak görüyor. İsfahan'da olduğunuzda mutlaka güzel köprüyü ziyaret etmelisiniz. Si-o-se-pol, Chahar Bagh Caddesi'nin güney ucunda yer almaktadır.



  Comments
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.